Sämre än sämst

Angående detta inlägg Sämst.

Jag hade nog fel detta är SÄMRE!




Filosofi

Alltså jag har kommit fram till att ödet finns på ett rent konkret och osjälsligt plan. För om man tänker på att vi i livet inte gör val utan händelserna, uppfostran, människor man träffat och sådant har ju format en till en person som gör dom val. Och det är ju saker vi själva inte kan ändra på. Därför gör vi heller inte våra egna val eftersom personen vi blivit på grund av allt skulle inte göra något annat än det val vi tror oss göra.

Och om man ser det som att det finns ett nät av olika "val" som är oundvikliga så blir det ju ett nät av massa "Butterfly Effects". Och jag skulle vilja påstå att eftersom vi inte själva egentligen gör vad vi kallar för val så finns detta nät också frammåt i tiden.

Om vi ger ett väldigt simplifierat exempel så kan vi ju ta en person som på grund av sitt förflutna blivit en självisk person, om den personen får "valet" om han vill ha 20 kronor eller ge dom till sin vän så vet vi ju att han kommer ta dom, alltså har vi förutsett framtiden och analyserat mönstret. Och även om det är ett rätt linjert och enkelt exempel så ger det ju ändå lite överblick.

Detta är sånt man kan komma på när man ligger nyvaken i sin säng efter att ha diskuterat filosofi och kretsat runt djupa ämnen klockan halv sju på morgonen innan, under influens av stora mängder alkohol.

Nuff said, hoppas du förstog.

RSS 2.0