Everybody got AIDS!

Idag gick Smittskyddsnämnden ut med att dom vill avkriminalisera medveten spridning av HIV.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1922651.svd

"Det är inte lagen i sig jag är kritisk till utan tillämpningen av den, det vill säga att man har dömt till väldigt långa fängelsestraff, även i fall där smittan inte har spridits. Skulle det vara ett annat straff så har jag inte problem med lagen" - Jan Albert, professor i smittskydd och ansvarig för hiv-sektionen på Smittskyddsinstitutet.

Om dom inte ens är emot lagen, varför i helvete avkriminalisera den då?

Själv tycker jag att om människor är så korkade att dom går runt och ligger med folk (skyddat eller oskyddat) när dom vet att dom har hiv, dessutom utan att berätta det för sin partner, så är det ett väldigt grovt brott och tycker absolut inte långa fängelsestraff är för hårt.

Men vad säger folket om det här? Vad jag lyckats leta upp så verkar folk tycka att "It takes two to tango" alltså att det är båda personernas ansvar att bära skydd och faktiskt inte ligga runt med vem som helst. Vilket är heeelt idiotiskt, då det är klart som fan man vill kunna lita på att en människa berättar sånt här i förväg, och i den situationen be dom dra dit pepparn växer. Men kanske kan människor bli så sexuellt frustrerade att dom inte bryr sig om sin partner och faktiskt tar risken. Och en sådan människa med så litet ansvarstagande bör sitta bakom galler hur som helst.

 Nuff said.

Kommentarer
Postat av: raller

—————-



Eddie Murphy skojar om HIV och Gays.



http://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M



http://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M



———–

2008-10-22 @ 14:04:43
URL: http://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M
Postat av: katrin

Det är klart att det takes two to tango. Det är givet att man är en elak jävel om man inte säger något men att förutsätta att den man ska ligga med är frisk bara för att personen "ser fräsch ut" eller "är svensk och hetero" är pinsamt naivt.

2008-10-24 @ 16:25:19
URL: http://www.superklubben.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0